Fudbaleri Sapne pobjedom završili ovu sezonu

Preporučujemo

Poslednju prvenstvenu utakmicu takmičarske sezone 2021/22. godine FK Sapna završio je gostujućom pobjedom u Lipnici gdje je savladana domaća ekipa FK Radnik 018 rezultatom 2:4.

Utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja osim možda za domaću ekipu koja je pobjedom mogla pobjeći sa samog začelja tabele ali obzirom da ovog proljeća nisu osvojili niti jedan bod Sapnjaci su s razlogom bili favoriti u današnjem meču.

Sapanjski fudbaleri su bolje otvorili utakmicu i po običaju imali terensku inicijativu ali i ovaj put protivnik je prvi realizovao svoju šansu i već u 13. minuti Radnik je poveo sa 1:0.

Ipak, ova rana prednost domaćih nije uzdrmala naše fudbalere pa su u nastavku zaigrali mnogo bolje i nakon nekoliko propuštenih šansi u 27. minuti Kahrimanović Selmir na asitenciju Mirze Bećirovića, rezantnim šutem sa 16 metara pogađa mrežu domaćih za 1:1.

I u nastavku susreta naš tim ima više od igre i češće napada. Nakon jedne akcije u šesnaestercu domaćih srušen je Mirza Bećirović, a sudija opravdano dosuđuje najstrožiju kaznu.

Siguran sa bjele tačke bio je Sedin Nuhanović za 1:2, igrala se 40. minuta.

U drugom poluvremenu domaći igrači su parirali tek desetak minuta a onda je njihova igra vidno pala što su naši fudbaleri maksimalno koristili stvarajući sve više prilika.

Nakon nekoliko promašenih zicera u 57. minuti Mirza Bećirović ipak pogađa mrežu domaćih za sigurnu prednost našeg tima od 1:3.

Isti igrač podesio je nišanske sprave pa je i u 81. minuti ponovno pogodio za sada već uvjerljivih 1:4.

Ipak, najljepši detalj vidjeli smo u 89. minuti kada domaći napadač odličnim šutem sa 20-tak metara, neodbranjivo pogađa mrežu golmana Poljakovića za konačnih 2:4.

Bila je ovo još jedna fer i korektna utakmica u kojoj glavni sudija nije imao potrebe pokazati niti jednu javnu opomenu.

Fudbaleri Sapne su prvenstvo završili na trećem mjestu sa pet pobjeda, tri neriješene utakmica i dva poraza uz gol razliku 26:16.

Plasman u II kantonalnu ligu izborila je ekipa Mladosti iz Gornje Tuzle.

Najnovije

spot_img