Austrijskom ministru finansija oduzeta vozačka dozvola zbog toga što je prekoračio brzinu

Preporučujemo

Austrijskom ministru finansija Magnusu Brunneru je oduzeta vozačka dozvola na mjesec dana zbog toga što je ministarskim automobilom prekoračio brzinu, saopćili su iz Brunnerovog ministarstva.

BMW-om se kretao 50 kilometara na sat brže od ograničenja na cesti na kojoj je ograničenje brzine 80 kilometara na sat. Prekršaj je napravio u blizini grada Dornbirn koji se nalazi u njegovoj rodnoj pokrajini Vorarlberg. Policija ga je zaustavila nakon što je počinio prekršaj.

“Na putu na privatni sastanak ministar nije primijetio privremeno ograničenje brzine. Žali zbog toga i izvinjava se”, saopćili su iz Ministarstva finansija Austrije.

Iako austrijski ministri imaju službene vozače, dozvoljeno im je da voze službeni automobil ukoliko ga koriste u privatnu svrhu. Ovo nije prvi put da je Brunner imao probleme u saobraćaju.

Prije godinu dana završio je u bolnici s povredom glave nakon nesreće na električnom romobilu u Beču. Kao razlog za ovu nesreću je istakao da nije bio dovoljno pažljiv u trenutku skretanja na romobilu, prenosi agencija Reuters.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img