Trejdovan Jusuf Nurkić, novi član Phoenix Sunsa

Preporučujemo

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić svoju karijeru će nastaviti kao član Phoenix Sunsa. Već nekoliko sedmica se špekulisalo o njegovom potencijalnom odlasku iz Portland Trail Blazersa, a sinoć je ta priča dobila svoj epilog.

Bh. reprezentativac dio je velike razmjene igrača u kojoj su pored Portland Trail Blazersa učestvovali još Milwaukee Bucksi i Phoenix Sunsi. Lillard je otišao u Milwaukee Buckse, a Blazersi su dobili paket sa Jruem Holidayom, Deandreom Aytonom i Toumanijem Camarom. Također, Blazersi su dobili nezaštićeni pik Milwaukeeja u prvoj rundi drafta 2029. godine. U međuvremenu, Phoenix Sunsi dobivaju Jusufa Nurkića, Graysona Allena, Nassira Littlea i Keona Johnsona.  

Nurkić ulazi u svoju 10. NBA sezonu. Draftovan je 2014. godine kao 16. pik od Chicago Bullsa, ali je odmah proslijeđen u Denver Nuggetse, za koje je igrao nepune tri godine. Uslijedio je potom odlazak u Trail Blazerse, gdje je postao izuzetno bitan faktor za igru.

Protekle sezone Nurkić je u dresu Trail Blazersa prosječno ubacivao 13.3 poena uz 9.1 skokova i gotovo tri asistencije u 52 odigrane utakmice. Bh. centar je ukupno u karijeri na prosjeku od 12.3 poena, 8.6 skokova i 2.3 asistencije.

Najnovije

spot_img