Ramiz Lupić po drugi put osvojio je amaterski VFN turnir u Sloveniji

Preporučujemo

Najbolji bosanskohercegovački amaterski MMA borac, Ramiz Lupić po drugi put osvojio je amaterski VFN turnir. Nakon ostvarene pobjede u finalu jednoglasnom odlukom sudija nad Aljažem Drolcom, Lupić je najavio prelazak u profesionalne vode.

Ramiz Lupić, kako je i ranije najvio osvojio po drugi put amaterski VFN turnir u Sloveniji, a nakon velikog slavlja Ramiz Lupić je o još jednom uspjehu za portal Zvornicki ba izjavio:

Kao sto sam i prije par dana najavio da želim osvojiti turnir, to sam i uspio po drugi put u karijeri.

Odradio sam dvije borbe u toku dana, u prvoj sam pobjedio tehničkim nokautom; dok sam u drugoj pobjedio jednoglasnom odlukom sudija nakon 3 runde.

Osjećaj je stvarno odličan, ljudi prepoznaju moj trud, rad i svakodnevno dobijam mnogo podrške, što mi mnogo znači, naročito nakon ovog velikog uspjeha.

Što se tiče planova za dalje, rekao sam ranije da je pravo vrijeme da se okrenem profesionalnoj karijeri, tako da ću zajedno sa svojim timom i trenerima uskoro donijeti odluku o nastavku dalje, ali mislim, najvjerovatnije da će to biti put ka profesionalnoj karijeri, izjavio je Lupić nakon odbranjene titule prestižnog MMA turnira u Sloveniji.

(RTV GD/Zvornicki)

Najnovije

spot_img