RTV Glas Drine

Sarajevo iznenadilo Atalantu u Italiji

epa06912485 Atalanta's Musa Barrow (R) and Sarajevo's Nihad Mujakic in action during the UEFA Europa League first leg second qualifying round soccer match Atalanta BC vs FK Sarajevo at Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, 26 July 2018. EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Fudbaleri Sarajeva uspjeli su sinoć napraviti iznenađenje i remizirati na gostovanju kod italijanske Atalante.

Puleni trenera Husrefa Musemića protiv favorizovanih domaćina u Ređo Emiliji na stadion “Mapej” u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope odigrali su rezultatom 2:2. Sarajevo je defanzivnom igrom pokušalo ostvariti sto povoljniji rezultat uoči revanša na domaćem terenu, ali je njihova odabrana popustila već u 11. minuti.

Brazilac Rafael Toloi se odlično snašao u petercu i načeo mrežu Bojana Pavlovića za vodstvo Italijana od 1:0.

Atalanta je u 43. minuti imala stopostotnu šansu preko Gomeza koji je izašao pred Pavlovića, ali je golman Sarajeva odbranio. Kada se čekao da sudija označi odlazak na odmor u sudijskoj nadoknadi domaćini su udvostručili vodstvo. Gužvu u kaznenom prostoru odlično je iskoristio Mančini i pogodio za 2:0.

Atalanta je i u nastavku imala kontrolu nad utakmicom i dominirala ali je Sarajevo ipak uspjelo zatresti mrežu iz svoje praktično prve prave akcije. Igrala se 67. minuta kada je Adukor prošao po desnoj strani ubacio u šesnaesterac domaćih gdje se između dva odbrandbena igrača za šut izborio rezervista Haris Handžić i smanjio prednost na 1:2.

Isti igrač samo četiri minute kasnije je ponovo zaprijetio golu Italijana, a na odbijenu loptu natrčao je Aladin Šišić i pogodio za izjednačenje Sarajeva 2:2.

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su tako rezultat koji im daje velike nade pred revanš na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” koji se igra 2. avgusta.

(RTV GD/Nezavisne)

Exit mobile version