Žena koja je istrajala u svojoj namjeri: Porodila se u 37-oj godini...

Žena koja je istrajala u svojoj namjeri: Porodila se u 37-oj godini nakon što je…

58
0
PODIJELI

Džo Šarp (37) je uprkos lošim prognozama ljekara bila odlučna u namjeri da postane mama. Istrajna na svom putu, ova žena je ostvarila svoj cilj, sada kao mama dječaka kaže da je njen trud i te kako bio vrijedan.

U 30. godini upoznala je supruga Majlsa (41), ubrzo se udala za njega, a kada su odlučili da Majlsovoj kćerki iz prvog braka podare sestru ili brata, naišli su prvi problemi. Mjesecima su bezuspješno pokušavali da dobiju bebu, Džo je znala da nešto nije u redu. Analiza krvi je pokazala da je ova žena ušla u premenopauzu, prognoze ljekara su bile da će se za veoma kratko vrijeme Džo suočiti i sa menopauzom.

“Nisam željela da se lako predam“, rekla je Džo koja je tada imala samo 32 godine.

Kako bi preduhitrila menopauzu, Džo je odlučila da vantjelesnom oplodnjom dobije bebu. Prvo se za pomoć obratila jednom kineskom stručnjaku. Odrekla se alkohola, šećera, cigareta, odlazila na jogu, pilates i akupunkturu. “Majls mi je sve vrijeme pružao podršku, ali on je već bio otac. Volim Ajšu, ali ja nisam njena mama, a toliko sam željela da postanem majka“, priča Džo. Dva pokušaja vantjelesne oplodnje nisu dala rezultate. U ostvarenju želje da postane mama Džo je trošila sve vrijeme i sav novac koji je imala.

Pronašla je jednu kliniku u Londonu koja primjenjuje drugačiji način oplodnje. “Rekli su mi da najveće šanse imam ako vantjelesna oplodnja počne kada moji hormoni budu bili u normali“, ispričala je Džo. Poslije pet mjeseci ispitivanja sve je bilo spremno za treći pokušaj vantjelesne oplodnje. Za treću šansu Džo i Majls morali su da izdvoje 22.000 eura. Svakod dana Džo je putovala od Brajtona, gdje živi sa porodicom, do Londona zbog analize krvi.

Na dan kada su rezulatati testa na trudnoću bili spremni Džo je bila veoma uzbuđena. Test je bio pozitivan, a Džo je 2012. rodila sina Semjuela koji je na rođenju imao 4,2 kilograma. Ova mama se nije zaustavila, pokušala je i četvrtu vantjelesnu oplodnju. Sada se ona i njen suprug spremaju za petu VTO jer su odlučni da dobiju još jedno dijete.

(Radio Glas Drine/Kurir)