U braku bili 65 godina, a onda umrli jedno pored drugog u...

U braku bili 65 godina, a onda umrli jedno pored drugog u razmaku od 40 minuta držeći se za ruke

63
0
PODIJELI

Par iz Brazila Italvino i Diva Poss bili su u braku 65 godina. A nakon toliko vremena provedenog zajedno niti smrt ih nije uspjela razdvojiti: preminuli su u razmaku od 40 minuta, ležeći jedno pored drugog na bolničkom krevetu, javlja Express UK.

89-godišnji Italvino borio se s leukemijom od prošlog avgusta, a Diva je bila na kemoterapiji zbog tumora pronađenog u aprilu. Kad joj se stanje prošle sedmice pogoršalo, pozvala je čitavu porodicu da joj dođe u posjet.

“Osjećala je da je došlo njeno vrijeme i tražila da joj pozovu obitelj. Moj djed je također bio s njom u sobi. Vodili su privatni razgovor i nakon toga se činilo da su potpuno mirni”, kazao je unuk Rafael Max. Osoblje bolnice odlučilo je Italvina, koji je također bio u bolnici, premjestiti na krevet pored Dive i približiti ih kako bi se mogli držati za ruke. Italvino je preminuo prvi.

“Nakon što je preminuo, moja je teta baki šapnula to u uho. U tom trenutku se i ona smirila. Kao da je on otvorio vrata i za njezin odlazak, kao da je dogovarao da budu zauvijek zajedno”, dodao je.

Diva je preminula 40 minuta nakon toga.

Ljubavna priča Italvina i Dive počela je 1948. kad se par upoznao na plesu.

Prema Rafaelovim tvrdnjama Italvino je znao da će oženiti Divu iste sekunde kad su se sreli: “Moj djed je uvijek govorio da su bili u braku jednu godinu duže jer je sve brojao od dana prvog susreta”.

Par je imao desetero djece i 14-ero unučadi.

Članovi obitelji kazali su da je njihov brak bio najromantičniji što može biti.

Nikad nisu proveli ni dana odvojeni, a Italvino je supruzi svako jutro sprema doručak i u vrtu uzgajao njezino omiljeno povrće: “Nikad nisam vidio ništa slično”, kazao je Rafael.