Travarka otkriva: Smjesa koja skida 10 cm u struku za 10 dana!

Travarka otkriva: Smjesa koja skida 10 cm u struku za 10 dana!

359
0
PODIJELI

Dr Stefanovska kaže: “Zahvaljujući ovom receptu, promatrana skupina žena je smanjivale obim struka za 1 cm dnevno! Ovaj melem eliminira višak masnoće i vode iz organizma, ali poboljšava i funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid.”

Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, neprskani limuni s korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, prije recepta,  kratko osvrnuti na hren.

O hrenu

Hren (lat. Armoracia rusticana) je višegodišnja biljka zelenog lišća, bijelog korjena i ljutog okusa. Potječe sa Mediterana i iz zapadne Azije. U prehrani se najčešće upotrebljava korijen hrena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalij, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcija, vitamin B2, magnezij, fosfor…) hren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo.

Njegovu ljekovitost poznavali su i Stari Grci. Još 1500. godina p.n.e. koristili su ga za ublažavanje bolova u leđima. Iz tih dana vrijedi i izreka: “Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.”

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše probavi. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Potiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.

Sok od hrena uništava bakterije dizenterije, salmonele, tuberkuloze, kao i mnoge gljivice koje parazitiraju na čovjeku i biljkama. Poboljšava funkciju organa za probavu tako što stimulira lučenje želučanih i crijevnih sokova, žuči i enzima iz gušterače. Hren potiče i rad jetre, potiče rad srca i cirkulaciju, a usto, odličan je diuretik te pomaže kod reumatizma.

Kako sačuvati svjež korijen?

Svjež korijen može se koristiti preko cijele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pijesak ili drži u podrumu.

Ako imate veći korijen, možete izribati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vam izribani hren ostane svjež i nakon tri tjedna, pomiješajte ga sa žličicom šećera i 4 žlice limunovog soka ili octa. U dobro zatvorenoj tegli, hren može stajati u hladnjaku do 3 tjedna.

Recept za mršavljenje dr Stefanovske:

Sastojci:

  • 125 g hrena,
  • 3 neprskana limuna,
  • 3 kašike meda.

Priprema:

  1. U blenderu usitnite 125 grama rena.
  2. Uzmite tri limuna, isecite ih, izvadite sjemenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomešajte sa renom.
  3. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite. Držite ovu smjesu u zatvorenoj tegli u frižideru.
  4. Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok.
  5. Ovu smjesu koristite 3 nedelje i vidjećete kako se smanjuje obim vašeg struka.