Potresna ispovijest djevojke koju su roditelji pokušali zapaliti

Potresna ispovijest djevojke koju su roditelji pokušali zapaliti

81
0
PODIJELI

‘Teško će biti živjeti sa spoznajom da su te vlastiti mama i tata željeli ubiti. Da nisam pobjegla kad sam ih vidjela da me čekaju u sivom Hyundaiju ispred mjesta rada ili da nisam uspjela pobjeći na tavan kuće nakon što su me polili benzinom i vukli za kosu i noge, pa oni bi me živu zapalili! U ušima mi odzvanjaju riječi: Ako budeš zvala policiju, bit će još gore! Ovo je tek početak…’

Ispovijest je to M. T. (21) iz Bjelovara koju su u utorak navečer u kući prijatelja na zagrebačkoj Vrapčanskoj cesti njezini roditelji Z. T. (48) i I. T. (41) polili benzinom i pokušali zapaliti. Živu glavu izvukla je jer im upaljač, srećom, nije proradio.

Nakon drame u Zagrebu djevojka se sada boji da bi joj mogao nauditi netko od njezinih sumještana, a više ne vjeruje čak ni rođenom bratu.

‘Trebala sam te pobaciti’

“Trebala sam te pobaciti, a ne roditi! Ja ću tebe unakaziti! Strgat ću ti ruke i noge, pa nek se ti tvoji nazovi novi roditelji brinu o tebi tako unakaženoj! Po selu bruji da smo djed i baka! Slike s malim bebama stavljaš po internetu, zar nemaš drugih ljudi uza sebe?”, samo je dio prijetnji i uvreda koje su joj ponavljali ljuti roditelji koji nisu mogli suzdržati svoj bijes zbog zlobnih susjedskih tračeva koje su do njih dopirale iako je sedmomjesečna beba sa spornih slika njihovo kumče.

Dvadesetjednogodišnjakinji su sve te lažne optužbe postale teret, pa je posljednjih mjeseci prestala zvati roditelje i odlaziti im u posjet u rodni bjelovarski Kakinec.

Zahvaljujući susjedskim kuloarskim pričama, njeni roditelji, inače poznati pčelari u bjelovarskom kraju, postajali su sve očajniji.

Sramotne optužbe

“Govorili su mi da se po Zagrebu kurvam. Nekad su od mene tražili novac. Činio je to isto i moj brat. A ja sam prve mjesece plaćala podstanarstvo 2.700 kuna, dok mi je plaća bila 300 kuna veća. Pronašla sam drugi smještaj. Neku sobicu za 500 kuna mjesečno. I tu je uslijedio šok. Vlasnik stana, neki dedica, me oblijetao do te mjere da sam jedan dan, tog lanjskog srpnja, očajna nazvala oca i rekla mu: ‘Deda hoće spavati sa mnom!’ Tata mi je rekao da lažem. Zar pravi roditelj ne bi odmah došao u pomoć? I opet mi je pomogla Maja. Pružila mi je stan i hranu. Za uzvrat sam joj čuvala djecu jer je bila i trudna s trbuhom do zuba”, zahvalna je djevojka ženi koja joj je u Zagrebu dala dom.

Nesretnoj djevojci su roditelji predbacivali da nije ništa uštedjela, te kad već nema svoj stan, kako ne kupi auto. Ponavljali su joj da nije ispunila njihova očekivanja.