Misterija: Jeste li sanjali ovog čovjeka?

Misterija: Jeste li sanjali ovog čovjeka?

82
0
PODIJELI

Jeste li sanjali ovog čovjeka? Pojavljuje vam se u snovima i tješi vas ili vam odjednom postaje najbolji prijatelj? Onda ste jedna od hiljada osoba širom svijeta koji su sanjali ‘ovog čovjeka’. Jedna od hiljada čija iskustva bi se trebala nalaziti na stranici koja je postavljena samo da bi zabilježila iskustva s ‘ovim čovjekom’, kako su ga prozvali.

Kako je moguće da hiljade ljudi sanja istog čovjeka? Čovjeka kojeg nikada nisu vidjeli? Možda je to najbolje objašnjeno na samoj ‘This Man’ webstranici. ‘U januaru 2006. u New Yorku, pacijentica vrlo poznatog psihijatra je nacrtala lice čovjeka koji joj se redovno pojavljivao u snovima. U nekoliko navrata joj je davao savjete o privatnom životu. Žena se zaklela da nikada nije vidjela čovjeka u životu’, stoji u objašnjenju stranice.

Portret je ležao zaboravljen na psihijatrovom stolu nekoliko dana, sve dok drugi pacijent u prolazu nije primijetio lice, piše Index. I u njegovim snovima se pojavljivao isti čovjek. Također je tvrdio da nikada nije vidio to lice u životu. Psihijatar je odlučio sliku poslati kolegama za koje je znao da imaju pacijente koje muče snovi koji se ponavljaju.