Izbacite toksine iz tijela: Prirodni lijek za čišćenje crijeva

Izbacite toksine iz tijela: Prirodni lijek za čišćenje crijeva

1023
0
PODIJELI

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija.

Isprobajte efikasan prirodni lijek za ove probleme.

Čišćenje organizma treba da sprovodite najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu da dovedu do različitih bolesti. Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija.

Efikasan prirodni lijek ruske narodne medicine sastoji se od kefira i heljdinog brašna. Kefir je „eliksir mladosti i zdravlja”, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina.

Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi. Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!

Recept ljekovite smjese kefira i heljdinog brašna je sljedeći: kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati. Uradite to uveče i ostavite u frižider.

Ukoliko planirate da doručkujete, ujutro, pola sata prije jela, još jednom promiješajte i pojedite ga. Po želji zasladite sa malo meda. Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka, tako da naredna tri sata ne jedete ništa.

Kurs čišćenja treba da traje 14 dana.