Dirljiva priča roditelja čija je kćerka u petoj godini postala dječak: Zašto...

Dirljiva priča roditelja čija je kćerka u petoj godini postala dječak: Zašto me je Bog napravio ovakvu?

107
0
PODIJELI

Kada su Jeff i Hillary Whittington 2007. godine saznali da će dobiti djevojčicu, ni sanjali nisu da će nekoliko godina kasnije zapravo imati sina. Ova porodica je napravila dirljiv video u kojem objašnjava kako je došlo do toga da im kćerka Ryland postane sin, i to sa svega pet godina.


Whittingtonovi su za ovaj video dobili i nagradu za inspiraciju u San Diegu, a to odličje je primio upravo Ryland, koji sada ima šest godina. On je u svom odjelu i s kravatom ponosno izašao na pozornicu i pozdravio publiku.

– Moje ime je Ryland Whittington. Ja sam transrodno dijete – pročitao je on s papira pred publikom.

Transrodni mališan je na svijet došao kao djevojčica, a njegovi roditelji su za to i spremali, pa je dobio pravu sobu za djevojčice. Međutim, problemi s polom nisu bili ni na vidiku u početku, jer je ovaj mališan imao ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naime, kada je Ryland imala oko godinu dana, roditelji su saznali da je ona gluha. Ona je još kao beba morala da prođe kroz veliku borbu, u kojoj su joj ugrađeni implanti i ona je vremenom počela da čuje, i naučila da govori.

U dirljivom videu, koji je do sada pogledalo preko 300.000 ljudi, Jeff i Hillary Whittington objašnjavaju kako je došlo do toga da mala Ryland postane mali Ryland. Naime, čim je naučila da govori, ona je objavila “Ja sam dječak”.

Čak i ako je imala dugu plavu kosu, živjela u roze sobi i oblačila se u žensku odjeću, Ryland nije mogla da se poveže sa ženskim polom. Prirodno ju je privlačilo sve što je muško. Vremenom je počela da odbija sve što je bilo ženstveno.