Dijeta sa suhim šljivama: Smršajte 3 kilograma za 5 dana

Dijeta sa suhim šljivama: Smršajte 3 kilograma za 5 dana

1926
0
PODIJELI

Dijetom sa suhim šljivama nećete se samo osloboditi neželjenih kilograma, već ćete poboljšati i imunitet organizma!

Dijeta sa suhim šljivama spada u tako zvane brze dijete i namijenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom periodu (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška. Kako su suve šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima,preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta.

Pored vlakana ,ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten),Vitamin E ,C zatim fitohemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalijum.

Dijeta sa suhim šljivama preporučuje unos od 6 suvih šljiva po porciji koje nas opet snabdijevaju sa oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i sa oko 25 g ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam pjačati imunitet, slobodne radikale kao i pomoči u očuvanju ćelija od oštećenja koja mogu da prouzroče kancer. Zanimljivo je da 1/4 šolje suvih šljiva dnevno će nam obezbediti 17 posto dnevnih vrijednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 posto dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalijuma.

Doručak: 6 suvih šljiva
Užina: Jedna svježa jabuka
Ručak: Viršla i kuvano jaje
Užina: Ponoviti ručak
Večera: Čaša niskomasnog jogurta

Treba napomenuti da se ova dijeta preporučuje isključivo osobama bez ikakvih zdravstvenih problema, tako da obavezno konsultujte svog ljekara prije nego što počnete da je primjenjujete.

Kako bi dijeta bila što efikasnija, poželjna je fizička aktivnost 15 – 20 minuta dnevno. Ova brza dijeta ukoliko se pridržavate dijet plana i jelovnika će vam skinuti u prosjeku do jedan kilogram dnevno,efekat ćete pojačati ukoliko redovno vježbate.