Žena pleše dok joj 10.000 pčela prekriva tijelo (VIDEO)

Žena pleše dok joj 10.000 pčela prekriva tijelo (VIDEO)

637
0
PODIJELI

Četrdesetpetogodišnja Mapelijeva navikla je na interakciju sa pčelama.

Sara Mapeli stapa se s prirodom na nesvakidašnji način.

Kako bi ih privukla, ona maže grudi feromonima koje matica ispušta kako bi kontrolisala košnicu. Zatim pčelari oslobađaju pčele, a one polako prekrivaju njeno tijelo.

„Ja sam kao drvo iznad kojeg je ogroman tornado koji se sve više smanjuje dok pčele sleću“, kaže Mapelijeva i priznaje da može biti neprijatno prekriti nago tijelo hiljadama ovih insekata. Mnogo puta je, kako kaže, zadobila ubode. Međutim, ona sve to vidi kao dio terapije.

Ova umjetnica i, kako sebe naziva, iscjeljiteljka počela je čak da koristi pčelinji otrov i slične prirodne proizvode za liječenje svojih klijenata i vjeruje da je veoma važno živjeti u takvom jedinstvu s prirodom.

Dok pleše s njima, ona stvara nešto što naziva meditativnom atmosferom pokreta, energije i zvuka. Takođe, ona na ovaj način pokušava da podigne svjest ljudi o tome koliko su ova stvorenja važna za našu ishranu i koliko je velika njihova uloga u ekosistemu.

Pored svega toga, Mapelijeva svojim klijentima nudi i savjete o tome kako mogu da zaštite ove insekte.

Njen neobičan kratak film o ovom interesantnom iskustvu privukao je toliko pažnje da je objavljen i na kanalu National Geographic na sajtu YouTube.