Umro nakon 19 sati igranja popularne igrice »World Of Warcraft«

Umro nakon 19 sati igranja popularne igrice »World Of Warcraft«

64
0
PODIJELI

Nakon 19 sati igranja popularne igrice “World Of Warcraft” u jednom od kineskih internet klubova, preminuo je 24-godišnjak.

Wu Tai je u šangajski internet kafe otišao kako bi s drugim ljubiteljima popularne igrice odigrao posljednji dio igre. Snimci prikazuju 24-godišnjaka kako sjedi ispred računara i iznenadno počinje kašljati, nakon čega umire pred drugim igračima.

Prestravljeni Hsin Gle (20), koji je sjedio pored, kazao je da je čuo Taija kako glasno uzdiše.
“Bio je vrlo blijed i izgledao je kao da mu nije ugodno. Na maramicama kojim je brisao usta bilo je krvi. Pitao sam ga je li uredu, a on je rekao da se osjeća bolje i da će biti dobro”, rekao je Gle.

Zabrinuti posmatrači pozvali su Hitnu pomoć, a kako tvrde, Tai je uprkos tome što je bio ozbiljno bolestan nastavio igrati igricu. Wu je navodno izgledao veoma blijedo i bolesno, ali je još sjedio ispred računara.

“Pozvao sam Hitnu pomoć dok je moj prijatelj otišao tražiti pomoć od osoblja. Ali, dok smo čekali, on je umro pred nama”, rekao je jedan od igrača, prenosi Klix.

Portparol policije je kazao da će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti, ali nije im jasno kako je moguće da je 19 sati provedenih za računarom moglo pridonijeti iznenadnoj smrti.