Ubice ljubavi i strasti: 4 najveća problema u modernim vezama

Ubice ljubavi i strasti: 4 najveća problema u modernim vezama

399
0
PODIJELI

Ako iskreno želiš da tvoja veza uspije i bude ispunjena, moraš da shvatiš sljedeće – niko nije savršen.

Najveći problemi današnjih ljubavnih veza ne uključuju ni novac ni prevaru!

Iako brojna istraživanja tvrde kako su upravo novac i prevara glavni razlozi pucanja brojnih veza, čini se da statistika ne govori cijelu priču.

Ali, vrijeme je da je napokon saznate istinu, a dobra vijest je to što na ove probleme i te kako možete da utičete.

1. Loša komunikacija: Šta zapravo podrazumijeva loša komunikacija? Kada ne slušate jedno drugo, već se samo međusobno optužujete i problem baš nikada ne riješite do kraja, mislite da vam partner može čitati misli ili da u svađi mora da bude pobhednik i ne želite iskreno da kažete šta vas muči. Ako radite neku od ovih stvari, prestanite što prije, naročito ako želite da sačuvate svoju vezu.

2. Loša zabava: Ako ste prestali da izlazite zajedno to će vremenom postati veliki problem. A ako mislite da se pod “zajedničko vrijeme” računa kada oboje ležite u krevetu i svako se zabavlja na svom laptopu, tabletu ili pametnom telefonu, to se zaista ne računa! Sjetite se zabavnih stvari koje ste ranije zajedno radili i ponovo ih proživite.

3. Manjak vremena: Bez obzira koliko vam se to čini nemogućim, morate da pronađete vrijeme jedno za drugo. I to svaki dan. Radite bilo šta zajedno. Večerajte zajedno, razgovarajte, izađte u šetnju, izađite sa prijateljima, vježbajte… Ako ste preko nedjelje pretrpani poslom, posvetite vikende jedno drugom. Svaki par koji želi da opstane mora da ima svoje rituale i vrijeme koje će posvetiti samo sebi.

4. Nerealna očekivanja: Ako iskreno želite da vaša veza uspije i bude ispunjena, morate da shvatite sljedeće – niko nije savršen! Takođe, tvoj partner može malo da se promijeni zbog tebe, ali nikada se neće promijeniti u potpunosti. Ukoliko zaista želite da vaša veza ima budućnost onda partnera morate prihvatiti onakvim kakav zaista jeste sa dobrim i lošim osobinama. Druge opcije za uspješnu vezu nema.