U kojim godinama žene najviše vole seks!?

U kojim godinama žene najviše vole seks!?

2764
0
PODIJELI

Nedavno istraživanje koje je sproveo proizvođač igračaka za odrasle pokazalo je da žene najviše uživaju u seksu u 26. godini života, a muškarci u 32.

Istraživanje firme iz Atlante koje je obuhvatilo 1.000 odraslih osoba starosti između 18 i 65 godina pokazalo u kojim godinama ljudi imaju “najbolji seks u životu”.

Ranija istraživanja pokazivala su da muškarci svoj vrhunac dostižu sa 18. a žene sa 35. godina, međutim, novi podaci govore drugačije. Granice su pomjerene i to za žene na dole (26), a za muškarce na gore (32).

Ispitanici su odgovarali na pitanja poput ovih: kada su izgubili nevinost, u kom periodu života su najviše imali seks i u kom dobu su najviše uživali u vođenju ljubavi. Istraživanje je pokazalo da je većina muškaraca nevinost izgubila u 17. a žene u 16. godini. Od ispitanih, čak 46 odsto je reklo da “baš sad” uživa u najboljem seksu. Za najveći broj ljudi, period najboljeg seksa nije se poklapao sa periodom u kom su najčešće imali odnose.

Mnogi muškarci su na svoj seksualni vrhunac čekali i do 15 godina, a žene 10.

“Kao i u većini stvari, seks postaje bolji što ga više upražnjavate”, kaže stručnjak za seks i veze Trejsi Koks.

“Potrebno je vrijeme da neko nauči da kontroliše svoj orgazam i da se i muškarac i žena upoznaju sa složenim sistemima po kojima funkcionišu. Mislim da mnogi muškarci pod ‘najboljim seksom’ podrazumijevaju onaj koji su imali dok su imali najviše vjere u sebe kao ljubavnike.”

Trejsi se nije iznenadila što žene dostižu svoj vrhunac prije nego muškarci.

“Time se ruši mit da je ženama potrebno više vremena da upoznaju svoju seksualnost”, kaže ona.