Pronađi drugove iz bivše JNA: Facebook grupa okupila blizu 37.000 članova iz...

Pronađi drugove iz bivše JNA: Facebook grupa okupila blizu 37.000 članova iz cijele ex Jugoslavije

2279
0
PODIJELI

Nedavno osnovana grupa na društvenoj mreži Facebook pod nazivom “Pronađi drugove iz bivše JNA” trenutno okuplja blizu 37.000 članova sa područja cijele bivše Jugoslavije, a popularnost ove grupe raste iz dana u dan.

Kako navode administratori stranice, ova grupa osnovana je sa ciljem povezivanja nekadašnjih drugova koji su zajedno služili vojsku u Jugoslaviji, a tokom godina su izgubili kontakt.

– Nacionalnost, politička i svaka druga pripadnost su nebitni. Nađite stare drugove širom nekadašnje Juge – stoji u opisu grupe.

Bosanci i Hercegovci, Srbi, Hrvati, Crnogorci, Slovenci, Makedonci…, svakodnevno na ovoj grupi postavljaju svoje fotografije snimljene u vrijeme služenja vojnog roka i traže informacije i kontakte svojih davno izgubljenih prijatelja.

Osim fotografija vojnika, na stranici se mogu pronaći i razni drugi zanimljivi detalji vezani za služenje vojske u JNA – od voznih karti koje su vojnici sačuvali sa svojih ispraćaja, starih vojnih knjižica, pisama i razglednica, pa do slika sa vojničkih derneka, sjećanja na prve ljubavi…