Preživio 348 dana na moru jer je pojeo svoga kolegu?! (VIDEO)

Preživio 348 dana na moru jer je pojeo svoga kolegu?! (VIDEO)

661
0
PODIJELI

Ribar koji je preživio 11 mjeseci plutanja na moru suočen je sa tužbom u visini od milion dolara zbog navoda da je pojeo svog kolegu. Salvador Alvarenga (36) je novembra 2012. platio 50 dolara Ezekjelu Kordobi (22) da mu bude saputnik tokom dvodnevnog lova na ribu u blizini meksičke obale.

Nakon jake oluje koja je skoro uništila brod, dvojica kolega bila su prinuđena na borbu za goli život. Danima i sedmicama su preživljavali tako što su hvatali ribu i ptice, te pili krv i urin iz kornjača. Kordoba je ubrzo umro, a na samrti je dobio obećanje da ga Alvarenga neće pojesti i da će pronaći njegovu majku i reći joj što se dogodilo, prenosi Independent.

Alvarenga je držao leš šest dana na ostacima broda, ali ga je nakon toga bacio u more, jer je, kako je kazao, izgubio dodir sa realnošću. Ribar je pronađen na udaljenom ostrvu u Tihom okeanu nakon 348 dana plutanja. Porodica poginulog mornara sada traži milion dolara odštete jer smatraju da je Cordoba “bio žrtva kanibalizma”.

Rikardo Cucalon, advokat Alvarenge, izjavio je medijima u Salvadoru da njegov klijent nije pojeo svoga kolegu. Dodao je da je zahtjev porodice poginulog ribara uslijedio nakon objavljivanja knjige o Alvarengi i njegovoj borbi za opstanak.

“Mnogi vjeruju da je moj klijent postao bogat čovjek nakon objavljivanja knjige, ali je on zaradio mnogo manje nego što misle”, zaključio je Cucalon.