Ona je najstarija radio voditeljka na svijetu

Ona je najstarija radio voditeljka na svijetu

48
0
PODIJELI

 

 

Venegasova je bila najavljivačica muzičkog programa, a onda je 18. decembra 1944. godine dobila priliku da vodi svoju radijsku emisiju. Emisija je ubrzo stekla popularnost, a 50-ih godina prošlog vijeka u njoj su gostovali vodeći peruanski pjevači i izvodjači.

 

Baka Venegas, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji radio-voditelj, i dalje svake subote vodi svoju polučasovnu emisiju. Zbog duboke starosti ona emisiju vodi telefonski iz svoje kuće i to radi besplatno već nekoliko decenija.

 

Ona i dalje sama priprema svoju emisiju koja ima blok priče, muzički dio, savjet za djecu i komentar. Venegasova kaže da joj je još mama rekla da ne treba da naplaćuje emisije jer se one prave za djecu i bolesne.

– Nekadašnja djeca danas su odrasli ljudi. Oni su oženjeni, neki imaju i unuke. Oni su i moja najvjernija publika. Mnogi od njih sada sijede uz radio sa svojim unucima i slušaju emisiju -, rekla je u intervju za AP Maruha Venegas.

 

Baka Venegas nikada se nije udavala i živi vrlo skromno sa penzijom od 870 dolara mjesečno. Ta penzija nije dovoljna za život, pošto od tog novca izdržava i svoju 89-godišnju sestru. Pošto su obje stare, mora od tog novca da plaća dvoje ljudi koji brinu o njima, zbog čega je morala da proda jedan sprat svoje kuće.

 

Zbog dijabetesa izgubila je vid na jednom oku, ali i pored svega kaže da je po prirodi optimista.