Nakon razvoda: Arduana se izborila za sinove, Al’Dinu imovina

Nakon razvoda: Arduana se izborila za sinove, Al’Dinu imovina

1605
0
PODIJELI

Pjevač Al’Dino i TV voditeljica Arduana Pribinja-Kurić, nakon više od sedam godina zajedničkog života, doživjeli su 2011. bračni brodolom, a ovaj slučaj nedavno je dobio i sudski epilog, piše Dneveni avaz.

Općinski sud u Sarajevu zakazivao je u više navrata ročišta u pokušaju da privede kraju brakorazvodnu parnicu, u kojoj se kao svjedok pojavila i učiteljica njihovog starijeg sina, a nedavno je na ovaj slučaj, kako saznajemo, konačno stavljena tačka.

Arduana je dobila spor, pripalo joj je starateljstvo nad sinovima Ishakom i Harunom, dok je Al’Dino dužan plaćati alimentaciju u iznosu od 800 KM mjesečno.

Ipak, prema navodima našeg izvora, čini se da u materijalnom smislu zaposlenica “Al Jazeera Balkansa” nije dobila sve što ju je sljedovalo. Naime, sva imovina koju su bivši supružnici zajednički stekli, upisana je na ime Al’Dinovog oca, čime Arduana, faktički, gubi sva prava na nju.

Njihova bračna svađa dugo je bila top-tema u medijima, jer je pjevač tvrdio da ga je Arduana prevarila s novinarom “Al Jazeere” Kejsijem Kaufmanom (Casey Kauffman). Navodne dokaze bračne nevjere ponudio je i u javnost, a jedan od neprijatnijih ispada desio se koncem 2011. godine, kada je njihov susret u sarajevskom naselju Velešići završio skandaloznom svađom u kojoj je reagirala i policija.

S druge strane, Arduana je negirala sve optužbe, tvrdeći da nije uradila ništa zbog čega bi se njena djeca trebala stidjeti.

 

Odmor u Veneciji 

Arduana posljednjih dana koristi godišnji odmor, a slobodno vrijeme iskoristila je da posjeti Italiju.

– Venecija je najljepši grad koji sam ikada vidjela – napisala je Arduana na svom profilu na Twitteru, na kojem je, inače, veoma aktivna.

Voditeljica je posjetila i Veronu, Firencu, ali i Krivi toranj u Pizi.