Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

1075
0
PODIJELI

U Gradačcu se u ponedjeljak nije govorilo o visokim cijenama, teškom životu, jesenjoj sjetvi, skupim drvima za predstojeću zimu. Jedina, vruća, u isto vrijeme i komična i žalosna tema bio je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.

Dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog – novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje sa čak 300 zvanica je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživio.

Uredio kuću

Veselo je bilo u svadbenom salonu „Orhideja“ sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kafu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Muzika je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su vidjeli da se „nešto kuha“, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da je haos izbio zbog podjele darovanog novca na tacni.

“Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kafu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu”, kazao je za Avaz jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i desilo i oko ponoći se vratila kući.

Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje, uz uslov da mu ne objavimo ime, potvrdio je da je glavni razlog cijelog skandala novac.

“Mlada je uzela korpu s parama i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabilježile i kamere”, priča sagovornik.

Ističe da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već juče bio kod advokata kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

Kako je bilo

“Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspjela uzeti nešto iz te korpe, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je oko 5.500 maraka”,  kaže on.

I sam mladoženja potvrdio je navode svog rođaka.

“Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu nastaviti sa životom, živ sam, zdrav. Šta ja tu više mogu”, kazao je kratko Edin.

Svoju verziju priče ima i odbjegla mlada Elda Mujčin, koja otvoreno priča kako je mladoženja Edin Huseljić pokušao iskoristiti nju i njihovo nerođeno dijete kako bi se domogao novca.

“Jako mi je smiješno sve! Nije za žalit a nije ni za plakat, nego samo za smijati se! Ovako, ako baš neke interesuje istina, ja sam demant dala, a ovo je moja verzija priče. Mene uopće nisu kontaktirali ni pitali za istinu, a istina je sljedeća:

“Ja nikakve pare nisam pokupila, niti pokušala pokupiti, ja pare nisam ni vidjela kako treba jer kako znate poslije kafe ide kuma i još jedna sa tabljicom i tu se pare stavljaju, ja kafu dijelim. Poslije podjele otišlo se skupiti pare. Tu smo bili mladoženja, kuma i ja, da bi došao mladoženjin otac i uzeo pare, kao njemu ide to, ja se naljutila jer nam je zapravo čitavu svadbu isplanirao on i njegova žena, nisu mi dopustili da svoju svadbu isplaniram, miješali su se, nakon čega sam odmah izašla i vratima zalupila! Onda sam ušla nazad u restoran i sjela (što znači da sam ukrala pare, ne bi se vratila ponovo ma svadbu)”, rekla je Elda za portal Crna-Hronika.info.

“Sjedila sam još unutra kada je njegov otac pijan rekao da ja nisam nikakav k*rac i da idem slobodno jer nisam vrijedna tih para!”

Dodaje da je izašla iz restorana, sjedila ispred još jedan sat za šta kako tvrdi ima svjedoke.

“Tu je bila prisutna i mladoženjina strana, priča je dakle izmišljena samo iz razloga jer tu nije bilo dovoljno para kako bi se platili troškovi svadbe pa su na mene sve svalili kako bi se ogradili od sramote! Ja sam na hitnoj završila trudna, u tom istom gradu, da bi se mladoženja vratio sjedit i piti sa izgovorom “šta on tu može?” “, dodala je Elda.

Ističe da je ona digla kredit, za šta kaže ima i dokaz.

“Sredila sam sprat u kojem smo trebali živjeti, a ne on. Sad će sve ići preko suda, ja da sam kriva ne bih ga tužila. Hvala i lijep pozdrav svima,” rekla je Elda za portal Crna-Hronika.info

Kakva je to ljubav 

“Ovo još nisam čuo, a kamoli doživio, da pare s tacne posvađaju mladu i mladoženju, i prije nego što je svadba završena. Pitam se kakva je to današnja ljubav. Pa zar njih dvoje nisu planirali zajednički život, djecu”,  kaže 78-godišnji mještanin Gradačca.

(RTV Glas Drine /Avaz, Crna-hronika.info)