Istina o tragediji Crvene jabuke: Dražen Žerić Žera nakon 30 godina ispričao...

Istina o tragediji Crvene jabuke: Dražen Žerić Žera nakon 30 godina ispričao detalje

729
0
PODIJELI

Na samom početku karijere legendarna Crvena jabuka doživjela je strašnu tragediju, u kojoj su život izgubila njihova dva člana.

Nakon 30 godina, frontman grupe Dražen Žerić Žera progovorio je o tragičnom događaju u kojem je Crvena jabuka izgubila dva člana benda.

U samim počecima popularnog benda Žera je svirao klavijature, dok je glavni vokal bio Dražen Ričl Zijo. Zijo, koji je imao i nadimak Para i Zlatko Arslanagić (gitarist) osnovali su popularni bend, kojeg su osim njih dvojice činili i Aljoša Buha (basist) i Darko Jelčić (bubnjar).

Slavna grupa je 1986. doživjela je strašnu tragediju. Ričl, Buha i Arslanagić doživjeli su saobraćajnu nesreću prije njihovog koncerta u Mostaru, kojim je Crvena jabuka trebala početi svoju turneju. Buha je poginuo na licu mjesta, a Ričl je preminuo nekoliko dana kasnije, dok je Zlatko Arslanagić bio lakše povrijeđen.

A sada, 30 godina kasnije, Žera je konačno za Alo progovorio o tragičnom događaju.
– Istina je da su ljudi sletjeli, da ih je kamion spasio da ne odu u Neretvu, a to da smo mi prošli autom pokraj slupanog fiće pa ga nismo vidjeli, pa se vraćali, to nije točno. Sve je to bila stvar sudbine. Tako je ostala ta slika. Publika nije znala zašto je koncert otkazan, ali pročulo se pa su svi zajedno krenuli prema bolnici u Mostaru – ispričao je Žera.

– Nas su kao klince poslali da snimimo pjesme, ja sam otpjevao dvije u spomen njih. Poslije toga nije bio plan da dalje sviramo, ali bilo je toliko pjesama i publika je tražila da nstavimo. Mi smo se skupili, dogovorili šta ćemo dalje i 1987. izašla je pjesma Sanjati i jednostavno do danas trajemo – objašnjava pjevač.