Započete aktivnosti na planu saniranja bazena u Hotelu Tuzla

Preporučujemo

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović održao je sastanak sa suvlasnikom Hotela Tuzla Adijem Kurevićem na kojem je predstavljen plan po kojem će se raditi adaptacija bazena, koji su dugi niz godina koristili plivački klubovi sa područja TK.

Bazen Hotela Tuzla više od mjesec dana nije u funkciji zbog čega više od 400 djece, koliko otprilike okupljaju plivački klubovi iz Tuzle i Lukavca, nemaju gdje da realizuju trenažni proces. Menadžment Hotela Tuzla proteklih nekoliko mjeseci zajedno sa svojim timom ulaže velike napore na rješavanju problema u kojima se nalazi Hotel Tuzla, rečeno je ovom prilikom.

Ministar Muratović istaknuo je obavezu „da poduzmemo sve korake kako bi pokazali odgovornost i u konačnici naš politički pravac djelovanja. Kreiranje uslova u kojima naši građani mogu da iskoriste svoje potencijale, ali i da kvalitetno provode svoje vrijeme je nešto što smo definisali prilikom usvajanja Strategije prema mladima. Iako je strateški projekat izgradnja olimpijskog bazena, svi moramo biti svjesni činjenice da je plivačkim klubovima hitno potrebno rješenje za nastavak trenažnog procesa. Sanacija odnosno renoviranje i adaptacija postojećeg bazena u Hotelu Tuzla je možda najbrži način kako bi se stvorili uslovi za odvijanje trenažnog procesa i u konačnici spriječila opasnost da se plivanje kao sport u potpunosti ugasi na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.“

Adi Kurević upoznao je ministra Muratovića sa stanjem u kojem se bazen nalazi, kao i opcijama rješenja ovog problema, te istaknuo značaj društveno korisnog rada u cilju poboljšanja uslova života stanovništva i uticaja ove investicije na jačanje kapaciteta plivačkih klubova.

Sastanku je u ime resornog ministarsva prisustvovala i pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović.

Najnovije