Započeli radovi na rekonstrukciji mosta na rijeci Janji

Preporučujemo

Uvođenjem izvođača u radove, na projektu rekonstrukcije regionalnog puta Priboj – Rastošnica i izgradnji mosta preko rijeke Janje, jučer je nastavljena implementacija kreditnih sredstava Direkcije regionalnih cesta TK.

Podsjećamo, realizaciju kreditnog zaduženja Direkcije omogućili su Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona, a premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović smatra da je ovaj projekat od velikog značaja jer će omogućiti kvalitetniji spoj Teočaka, Snježnice, Rastošnice i drugih naselja prema Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

„Rekonstrukcija ovog putnog pravca, a prije svega ovog, drvenog mosta omogućit će sigurno brži i kvalitetniji saobraćaj, ali će i, imajući u vidju komplikovan prijelaz teretnim vozilima preko ovog mosta, izgradnjom novog mosta biti stvoreni preduslovi za brži privredni razvoj ovog kraja” rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

„Vrijednost ovog projekta je više od 673.000 KM, a kompanija „Papilon” će sve radove okončati za narednih 90 dana”, rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić, ističući zahvalnost načelnicima općina Teočak i Lopare u entitetu Republika Srpska, koji su u rekordnom roku stvorili preduslove i izdali dokumentaciju neophodnu za početak izvođenja radova. „ovakva saradnja je izuzetan primjer kako se praktično raditi na spajanju ljudi. Mostovi spajaju obale, ljude, a evo novi most će i kvalitetnije povezati dva entiteta u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Delibajrić.

Ovaj put i most se nalaze na uključivanju regionalnog puta koji vodi i Sapne preko Teočaka prema priboju i direktno se uključuje u magistralni put Tuzla – Bijeljina.

„Veliki broj građana općine Teočak svakodnevno koriste ovaj put i ovaj most i drago mi je da ćemo konačno ovaj jedini drveni most koji se nalazi na regionalnim putnim pravcima zamijeniti savremenim mostom sa dvije saobraćajne trake i time omogućiti znatno brži i kvalitetniji spoj na magistralni put” rekao je načelnik Općine Teočak Tajib Muminović.

Najnovije

spot_img