Zakazana hitna sjednica Skupštine na kojoj će biti zatražena smjena Vlade TK

Preporučujemo

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić, na zahtjev 16 zastupnika, zakazao je 52. sjednicu Skupštine TK, koja će biti hitnog karaktera, saopćeno je iz stručne službe Skupštine.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, 14. februara u 10 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, a dnevni red će biti predložen na samoj sjednici.

Za sazivanje sjednice hitnog karaktera, potrebni su potpisi najmanje 12 zastupnika što je trećina. S obzirom da je zahtjev u ovom slučaju potpisalo njih 16, ispunjeni su svi uvjeti.

Faktor je već pisao da će sjednica biti sazvana s ciljem rušenja Vlade TK na čijem je čelu Kadrija Hodžić, a bit će zatražena i smjena rukovodstva Skupštine TK.

Zahtjev za sazivanje sjednice potpisalo je 16 zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata (SD) BiH i Stranke za BiH (SBiH). Za smjenu Vlade TK potrebno je minimalno 18 ruku u Skupštini, ali kako nam je rečeno iz više izvora, postoji potrebna većina da se to provede u djelo, što znači da će neki zastupnici iz aktuelne većine preći na drugu stranu i učestvovati u rušenju vlasti.

Vlast u TK trenutno čine Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA), Savez za bolju budućnost i Naša stranka te nezavisni zastupnik Smajo Mandžić.

(RTV GD/Faktor)

Najnovije

spot_img