Zahvaljujući sredstvima Vlade TK: Mladi i nevladin sektor u Teočaku će realizovati pet projekata

Preporučujemo

Zahvaljujući sredstvima Vlade TK, mladi i nevladin sektor u Teočaku će realizovati pet projekata u vrijednosti 14.000 KM.

Ekologija, kultura, sport, društveni život, neformalno obrazovanje, socijalna zaštita samo su neke oblasti u kojima su podržani projekti.

Projektnim prijedlozima predviđene su različite vrste aktivnosti, kreativne radionice za djecu i mlade, organizacija likovne kolonije, sportskih takmičenja, ekološke akcije i izgradnja hortikulturalnog dvorišta.

Među udruženjima koja su dobila sredstva su : Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Teočak, Vijeće mladih općine Teočak, Škola fudbala “Klub 10” Teočak, UG “Eko Zeleni ” Teočak i Kung Fu Wu Shu klub “Tigar” Teočak.

Sredstva su dodijeljena u okviru javnih poziva Ministarstva za, kulturu, sport i mlade, Ministarstva prostornog uređenja i zaštitu okolice i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja.

Nevladin sektor u Teočaku iza sebe, bez obzira na posljedice pandemije, ima izuzetno dobru i plodonosnu godinu što rezultira razvoju lokalnih resursa na teritoriji općine Teočak kroz dijalog i zajednički rad u cilju poboljšanja ukupnog kvaliteta življenja.

Najnovije

spot_img