Zabranu kretanja u TK nisu poštovale 63 osobe

Preporučujemo

Od sinoć je na području FBiH, na snagu stupila zabrana kretanja svih osoba u vremenu od 18:00 do 05:00 sati.

Iz MUP-a TK ističu da svi koji se ove naredbe ne budu pridržavali mogu biti prekršajno sankcionisani. A tokom prethodne noći pripadnici MUP-a prekršitelje su upozoravali, a ukupno 63 osobe nisu se pridržavale zabrane kretanje, potvrdila je za RTV Slon, Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

“To su prije svega zdravstveni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, drugi pripadnici agencija koji su zaduženi za provođenje zakona, organizacija koja vrše javna ovlaštenja, lica kojima je potrebna neophodna zdravstvena pomoć, zatim lica kojima je poslodavac izdao potvrdu u potrebi kretanja zbog neometanog kretanja u poslu, izabrani i imenovani zvaničnici Tuzlanskog kantona te lica kojima će neophodne potvrde izdavati MUP TK” – istakla je Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Policijski službenici na prvom su frontu odbrane u ovim kriznim situacijama, a iz Uprave policije MUP-a TK kazali su da koliko im je bitna sigurnost i zaštita svih građana, da im je bitna i zaštita njihovih uposlenika. U skladu s tim, istakli su da su poduzeli sve mjere kako bi to i ispunili.

(RTV GD/RTV Slon)

Najnovije

spot_img