Vlada TK odobrila milion KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine

Preporučujemo

U skladu sa nedavno donesenim Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, Vlada je danas donijela i odluke odobravanju dodijeljenih finansijskih sredstava. Podsjećamo, radi se o raspodjeli ukupno 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za podršku projektima ovih općina. Raspodjela sredstava je izvršena prema kriterijima propisanim Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, što je uveliko doprinijelo transparentnosti raspodjele predviđenih sredstava.

Od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području  Općine odobreno 267.857,14 KM koliko je odobreno i Općini Teočak za ulaganje u privredni razvoj Općine. Općini Čelić je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva odobreno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je odobreno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže odobreno 116.071,44 KM.

Vlada je danas prihvatila i nacrt teksta ugovora o implementaciji nepovratnih novčanih sredstava za 2021. godinu  koji  će  se  zaključiti  sa  nedovoljno  razvijenim,  nerazvijenim  i  izrazito  nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, te ovlastila Ministra privrede Tuzlanskog kantona da u ime Vlade Tuzlanskog kantona potpiše Ugovore sa korisnicima sredstava.

Najnovije

spot_img