Vlada TK-a odobrila kupovinu zgrade za Policijsku stanicu u Teočaku

Vlada TK-a odobrila kupovinu zgrade za Policijsku stanicu u Teočaku

594
0
PODIJELI

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku kojom se odobrava kupovina nekretnine – službene zgrade sa pripadajućim zemljištem vlasništvo Općine Teočak, ukupne površine 177 m2.

Ova zgrada se kupuje u vlasništvo Tuzlanskog kantona, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i koristit će se za smještaj Policijske stanice Teočak i Odjeljenja za administraciju Teočak.

Vlada je danas ovlastila ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Huseina Topčagića da, u ime Tuzlanskog kantona-Vlade Tuzlanskog kantona, nakon notarske obrade i uz prethodno izvršenu procjenu tržišne vrijednosti nekretnine, sa općinom Teočak potpiše Ugovor o kupoprodaji predmetne nekretnine, uz uslov da cijena kupoprodaje ne može biti veća od 190.847,00 KM.

Vlada je danas dala saglasnosti na više odluka Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.

Ovim odlukama Općini Sapna odobreno je 10.000,00 KM na ime sufinansiranja troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

Isti iznos dodijeljen je i Mjesnoj zajednici Goduš u Sapni na ime sufinansiranja troškova u izgradnji spomen sobe poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

Na ime sufinansiranja troškova u izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine mjesnim zajednicama Gornji Moranjci i Lušnica, općina Srebrenik, odobreno je po 10.000,00 KM, a za iste namjene mjesnim zajednicama Donji Srebrenik i Previle odobreno je 7.000,00 KM.

Mjesnoj zajednici Soko, općina Gračanica odobreno je 5.684,00 KM, a općinama Teočak i Doboj Istok je odobreno po 10.000,00 KM.

Na današnjoj sjednici Vlade, odobreno je 2.800,00 KM JU OŠ „Sapna“ Sapna, na ime hitne rekonstrukcije centralnog grijanja u područnoj školi Međeđa.