Vijeće ministara Bosne i Hercegovine odobrilo pružanje pomoći Sloveniji

Preporučujemo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na vanrednoj sjednici donijelo Odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava, koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministri su donijeli i Odluku o odobravanju sredstava tekuće pričuve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine u svrhu financiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Slovenije u iznosu od 350.000 KM.

Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite Federacije BiH, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske, navodi se u saopćenju.

Najnovije

spot_img