Utvrđen Program obilježavanja manaifestacije „Dani odbrane Sapne“

Preporučujemo

Organizacioni odbor za obilježavanje manifestacije „Dani odbrane Sapne“ utvrdio je Program obilježavanja ove manifestacije.

Obilježavanje će početi 5. maja u Kobilićima, kada će se prigodnim programom obilježiti Dan MZ Kobilići i odati počast nevino stradalim mještanima Kobilića.

Za 06. maj planirano je održavanje historijskog časa te polaganje cvijeća na spomen- obilježje u Sapni, a historijski čas održaće se i 07. maja na Glođanskom brdu.

Dan MZ Međeđa obilježiće se 8. maja prigodnim programom isto kao i Dan MZ Baljkovica 09. maja kada je planirano i polaganje cvijeća na spomen-obilježje heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudinu Mešiću u Nezuku.

Također, 09. maja planirana je i ulična trka učenika OŠ Sapna i učenika MSŠ Sapna.

Manifestacija „Dani odbrani Sapne“ završava se 10. maja kada se program obilježavanja spaja sa programima obilježavanja Dana MZ Zaseok i Programom obilježavanja godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Senada – Mehdina Hodžića.

Kod spomen-obilježja na mjestu pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića u Zaseoku biće upriličeno polaganje cvijeća kao i referat o liku i djelu Mehdina Hodžića, te obraćanje zvanica i gostiju.

Također, položiće se cvijeće i na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije BiH u Zaseoku.

Za završni dio manifestacije planirano je polaganje cvijeća na Centralno spomen- obilježje poginulim braniteljima Sapne i kulturno umjetnički program u sapanjskoj sportskoj dvorani.

Najnovije

spot_img