Uhapšen vozač autobusa koji se jučer prevrnuo u Bugarskoj, jednom putniku moraju amputirati nogu

Preporučujemo

Vozač autobusa iz Srbije, koji se prevrnuo na autocesti u Bugarskoj kada je ozlijeđeno više osoba i djece, zadržan je u pritvoru 24 sata i protiv njega će vjerojatno biti podignuta optužnica, saopćilo je bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske saopćilo je da je uzrok sinoćnje nesreće ljudska pogreška ili tehnički problem.

Testovi vozača autobusa bili su negativni na alkohol i droge, javlja BTA.

Predstavnici tužilaštva na konferenciji za novinare rekli su da je do saobraćajne nesreće najvjerovatnije došlo ljudskom greškom.

Istražitelji vjeruju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog čega je autobus šabačkih registracija izletio s ceste i završio u jarku.

Podsjećamo, jedna od putnica iz autobusa Nataša Radovanović, rekla je za bugarske medije da je do nesreće došlo jer je jedan od putnika okrenuo volan.

“Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedalo pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan”, kazala je Radovanović.

Povrijeđeno je ukupno 12 osoba, od kojih četvero odraslih i osmero djece. Svi su zadržani su u bolnici, a dvije osobe su teško povrijeđene, jedno dijete i jedna odrasla osoba.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img