Uhapšen Benjamin Spahović koji je terencem udario tinejdžera u centru Sarajeva

Preporučujemo

Sinoć je u 01:40 sati uhapšen Benjamin Spahović, vozač koji je terencem marke Porsche u naselju Drvenija udario tinejdžera (16), potvrđeno je za N1 u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćajna nesreća se desila sinoć u 21:00 sat u ulici Hamdije Kreševljakovića, uslijed čega je pješak zadobio teške tjelesne povrede te je prevezen na Kliniku urgentne medicine. Još nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Uviđaj je obavljen, njime je rukovodila tužiteljica Tužilaštva KS u čiju će nadležnost Spahović biti predat nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS.

“Urađen je alkotest na licu mjesta, kao i skrining test na prisustvo narkotika, nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurne tužiteljice od istog je uzeta i krv i urin radi analize i potrebnih vještačenja”, kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Spahović je od ranije poznat policiji, a zatvorsku kaznu je služio u više navrata. U zatvoru je posljednji put proveo godinu i po nakon što je osuđen zbog pljačke jedne benzinske pumpe.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img