Učenica u Srednjoškolskom centru u Zvorniku pozitivna na koronu

Preporučujemo

U Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” u Zvorniku jedna učenica je pozitivna na virus korona, zbog čega će grupa učenika njenog razreda od danas pratiti nastavu onlajn, rekla je direktor ove škole Biljana Pisić.

“Učenica pozitivna na virus korona osjeća se dobro i osim temperature nije imala druge simptome”, rekla je Pisićeva novinarima i dodala da je učenica boravila samo 1. septembra u školi i da se nakon toga nije pojavljivala na nastavi.

Ona je istakla da ta činjenica ide u prilog tome da se učenica virusom korona nije zarazila u školi.

Pisićeva kaže da je učenica sa područja druge opštine i da nije testirana u Zvorniku.

Ona je dodala da su informaciju da je učenica pozitivna na virus korona dobili juče od razrednog starješine.

“Odmah smo postupili prema protokolu, obavijestili Higijensko-epidemiološku službu Zvornik, infektologa i roditelje, a djeca su do dolaska roditelja boravila u odvojenoj prostoriji”, rekla je Pisićeva.

Prema njenim riječima, niko od ostalih učenika u ovoj grupi u odjeljenju nema nikakve simptome, a za njih je od danas organizovana onlajn nastava.

Pisićeva je ocijenila da su svi svjesni činjenice da je virus prisutan i da postoji mogućnost da on uđe i u škole.

“Srednjoškolski centar Zvornik pohađa 850 učenika koji su raspoređeni u 74 grupe i u njemu radi oko 100 profesora i drugog osoblja, pa je teško očekivati da se ne pojavi virus korona. Imamo jedan slučaj da je testiran profesor, ali još ne znamo rezultat testa”, rekla je Pisićeva.

Ona je istakla da se u školi sprovode sve predviđene mjere zaštite.

“Prezadovoljna sam koliko sve preporučene mjere poštuju učenici, profesori, pomoćno osoblje. Redovno se između časova i smjena vrši čišćenje i dezinfekcija škole, a pomoćni radnici vode i dnevnike rada o dezinfekciji učionica i drugih prostorija”, pojasnila je Pisićeva.

Pisićeva je naglasila da je najvažnije da se pravilno i na vrijeme reaguje, te da se nastava dalje odvija prema utvrđenom planu i dodala da, zahvaljujući pojačanom dežurstvu profesora i pomoćnih radnika, nema okupljanja učenika, te ulaska trećih lica u školu.

“Mislim da će i ovaj slučaj zaraze dovesti do još veće ozbiljnosti učenika. Već smo upozorili učenike da i u autobusu moraju nositi maske kako bi štitili sebe i svoje zdravlje”, rekla je Pisićeva.  

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije