U Zavidovićima uhapšena osoba zbog seksualnog iskorištavanja djeteta

Preporučujemo

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na području općine Zavidovići lišili slobode osobu inicijala S.M. (1983.), u vezi sa krivičnim djelom „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa članom 28. istog zakona.

Navedena osoba se sumnjiči da je od 7. do 10. aprila 2019. godine, kontinuirano stupala u kontakt putem telefona sa maloljetnom osobom (žensko dijete starosne dobi od 10 godina) sa kojom je obavljao razgovore koji su u sebi imali seksualnu konotaciju, a potom je od nje zahtijevao i navodio je da mu šalje seksualno eksplicitni sadržaj, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima izvršen je pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni, kojom prilikom je pronađen i oduzet mobilni telefonski aparat sa pripadajućom SIM karticom koju je koristio za izvršenje predmetnog krivičnog djela.

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Asistenciju su pružali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, PS Zavidovići, saopćeno je iz FUP-a.

Najnovije

spot_img