U Teočaku tri kandidata za načelnika, a u Sapni četiri

U Teočaku tri kandidata za načelnika, a u Sapni četiri

1734
0
PODIJELI

Centralna izborna komisija BiH objavila je preliminarni spisak ovjerenih političkih stranaka za lokalne izbore koji se održavaju 2.oktobra.

Kada je u pitanju Općina Teočak, tri stranke će imati kandidate za načelničku pozicije. To su Stranka demokratske akcije, Socijaldemokratska partija i Savez za bolju budućnost.

Za poziciju u općinskom vijeću na listi će konkurisati: Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović, Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske akcije, Narodna stranka Radom za boljitak, Stranka penzionera, Savez za bolju budućnost i Regionalni demokratski savez Tuzla.

Kada je u pitanju borba za jedno mjesto za poziciju nacionalnih manjina, na listi će se naći kandidati osam partija: Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija, Zavičajni socijaldemokrati- Mile Marčeta, Stranka demokratske akcije, Narodna stranka Radom za boljitak, Savez za bolju budućnost, Komunistička partija i Savez za Stari grad.

Što se tiče Općine Sapna, kandidaturu za načelnika su podnijele četiri političke partije. To su : Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost.

Ove četiri stranke imaju svoje kandidate i za Općinsko vijeće, a pored njih tu je i Snaga ekonomskog preokreta u BiH te tri nezavisna kandidata: Jusuf Alić, Šemsudin Bešić i Asim Hasanovići.