U Teočaku organizovan dvodnevni trening „Upravljanje projektnim ciklusom”

Preporučujemo

Koalicija za borbu protiv mržnje „ Društvo bez predrasuda „ Teočak u saradnji sa općinom Teočak i Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je dvodnevni trening pod nazivom „ Upravljanje projektnim ciklusom „ koji je održan 13.i 14. septembra 2018.godine u prostorijama BKC-a Teočak.

Na treningu je učestvovalo 35 mladih, predstavnika nevladinih organizacija, odgojno-obrazovnih ustanova, sportskih kolektiva iz Ugljevika,Teočaka i Bijeljine .

“Osnovni cilj treninga je pružiti predstavnicima organizacija , koje djeluju u okviru koalicije , dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli s kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na pozive domaćih i međunarodnih donatora”, kazao je koordinator teočanske koalicije Enes Avdičević.

Tokom prvog dana treninga, učesnici su posjetili udruženje građana „Štirac„ – Jasikovac te se detaljnije upoznali sa radom udruženja i aktivnostima realizovanim u proteklom periodu.

Dogovorena je saradnja na budućim projektima koji su planirani programom rada koalicije.

Usvajanje znanja iz oblasti neformalnog obrazovanja potvrđeno je dodjelom certifikata za uspješno sudjelovanje na treningu.

Najnovije

spot_img