U Teočaku organizovan dvodnevni trening „Upravljanje projektnim ciklusom”

U Teočaku organizovan dvodnevni trening „Upravljanje projektnim ciklusom”

332
0
PODIJELI

Koalicija za borbu protiv mržnje „ Društvo bez predrasuda „ Teočak u saradnji sa općinom Teočak i Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je dvodnevni trening pod nazivom „ Upravljanje projektnim ciklusom „ koji je održan 13.i 14. septembra 2018.godine u prostorijama BKC-a Teočak.

Na treningu je učestvovalo 35 mladih, predstavnika nevladinih organizacija, odgojno-obrazovnih ustanova, sportskih kolektiva iz Ugljevika,Teočaka i Bijeljine .

“Osnovni cilj treninga je pružiti predstavnicima organizacija , koje djeluju u okviru koalicije , dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli s kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na pozive domaćih i međunarodnih donatora”, kazao je koordinator teočanske koalicije Enes Avdičević.

Tokom prvog dana treninga, učesnici su posjetili udruženje građana „Štirac„ – Jasikovac te se detaljnije upoznali sa radom udruženja i aktivnostima realizovanim u proteklom periodu.

Dogovorena je saradnja na budućim projektima koji su planirani programom rada koalicije.

Usvajanje znanja iz oblasti neformalnog obrazovanja potvrđeno je dodjelom certifikata za uspješno sudjelovanje na treningu.