U Teočaku održana međuentitetska škola kulturne različitosti (FOTO)

Preporučujemo

U okviru projekta “Međuentitetska škola kulturne različitosti-Teočak 2019.”, održana je dvodnevna likovna kolonija tokom koje je učesnicima omogućeno da kroz nadahnuto stvaranje razvijaju sposobnosti pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja.

Likovna kolonija je okupila mlade umjetnike iz oba bh. entiteta, koji su tokom dva dana kolonije učenicima srednjih škola iz Teočaka, Lopara, Sapne i Ugljevika upriličili niz edukativnih sliakrskih radionica.

Umjetnici su slikali i crtali na dvije lokacije u Teočaku, odnosno na jezeru Sniježnica.

Na ovoj likovnoj koloniji naslikano je dvadeset umjetničkih djela, koja su postala trajno vlasništvo BZK “Preporod” Teočak, koja je u saradnji sa Općinom Teočak nosilac kulturnih aktivnosti i pokretač novih edukativno-obrazovanih procesa. Djela nastala na likovnoj koloniji u Teočaku će biti izložena kao stalna postavka u Bosnakom kulturnom centru u Teočaku.

Ovaj događaj dio je projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)- “Povjerenje, razumjevanje, odgovornst za budućnost” (PRO-Budućnost) kojeg provodi humnitarna i razvojna organizacija CRS u saradnji sa Institutom za razvoj mladih “KULT”, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Nensen dijalogom Mostar.

 

Najnovije

spot_img