U Teočaku održan Festival kulturnih različitosti (FOTO)

Preporučujemo

U okviru tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, teočanska koalicija za borbu protiv mržnje „Društvo bez predrasuda„ u saradnji sa Općinom Teočak i Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je Festival kulturnih različitosti u Teočaku, koji je okupio veliki broj ne samo građana općine Teočak , već i susjednih općina iz oba bosanskohercegovačka entiteta.

Posjetioci festivala, različitih etničkih i nacionalnih opredjeljenja, ljudi dobre volje koji se zalažu za mir, pomirenje, odgovornost, bolji i plemenitiji svijet, uživali su u bogatstvu tradicionalnih igara, raskošnim i raznovrsnim nošnjama kulturno-umjetničkih društava iz Bijeljine, Ugljevika, Teočaka, Brčkog, Gradačca, Zvornika i Tuzle.

„Festival kulturne različitosti temelji se na promociji i afirmaciji univerzalnih ljudskih vrijednosti, kroz prožimanje kulture i tradicije različitih naroda. Vjerujemo da će Festival kulturnih različitosti kao i budući slični susreti potaknuti i ojačati ekonomsko, međureligijsko, obrazovno razumijevanje i dijalog, te da će otvoriti rješavanje praktičnih životnih problema sa kojima se susreću mladi u cijeloj Bosni i Hercegovini“, kazao je koordinator teočanske koalicije Enes Avdičević.

Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogastva različitosti u našim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.

“Nasilju nije mjesto u našim društvima”, poručili su organizatori i učesnici festivala kulturnih različitosti.

Najnovije

spot_img