U Srbiji sutra počinje vakcinacija protiv koronavirusa, prvo u domovima za stare

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vakcinacija protiv koronavirusa u našoj susjednoj zemlji početi sutra, prvo u domovima za stare, kao i da će vakcinu primiti neko iz vrha države.

“Da li će to biti premijer, Ana Brnabić, ja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević … Vidjet ćemo”, rekao je Vučić novinarima.

Podsjetivši da Srbija trenutno ima više od 4.800 doza vakcine kompanije Pfizer, Vučić je naveo da će u janurau, februaru i martu iduće godine stići još vakcina.

On je rekao da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije dobila uzorke i drugih vakcina i da će nastaviti raditi svoj posao.

“Vakcina je spas, vakcina je spasila čovječanstvo, da nje nema neke druge bolesti ne bi bile iskorijenjene”, rekao je Vučić.

On kaže da ima povjerenje u EU da će distribuirati Srbiji vakcine preko programa COVAX i da Srbija na njih neće morati čekati nekoliko mjeseci poslije država članica Evropske unije.

Vučić je rekao da Srbija samostalno radi na nabavci vakcina drugih proizvođača, izrazivši uvjerenje da će i to biti uspješno realizovano.

Najnovije

spot_img