U Srbiji od ponedjeljka počinju s radom frizerski saloni, teretane i sve pijace

Preporučujemo

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 207 novih slučajeva zaraze koronavirusom čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 7.483 osoba., a s obzirom da se situacija polako stabilizuje, u ovoj državi će se od ponedjeljka početi s popuštanjem mjera.

Kako je kazao epidemiolog Predrag Kon na današnjoj konferenciji, Krizni štab je na današnjoj sjednici usvojio odluku da od ponedjeljka počnu s radom frizerski saloni, teretane, fitnes centri i sve pijace.

“Polako se počinje s popuštanjem mjera, međutim, morat će se , ali rad će biti moguć samo pod posebnim uslovima kako se ne bi ponovo susretali sa širenjem zaraze. Planiramo i to da od 27. aprila međugradski prijevoz bude u funkciji”, kazao je Kon.

Doktorica Darija Kisić Tepavčević je navela da je od koronavirusa preminulo još pet osoba od kojih su dva muškarca i tri žene te da je broj smrtnih slučajeva u Srbiji porastao na 144.

Trenutno je hospitalizovano 3.164 osoba, a na respiratorima je njih 95, a izliječenih ukupno 1.094.

“Kada je riječ o ustanovama socijalne zaštite koronavirusom je zaraženo 534 korisnika 131 zaposlenih, a testirano je ukupno 54.887 osoba od početka pandemije u Srbiji”, kazala je doktorica.

Iako je u posljednje vrijeme povećan broj oporavljenih od koronavirusa, još jednom je naglašeno da je potrebno pridržavati se svih mjera kako bi se suzbila zaraza.

Najnovije

spot_img