U Saračima se prevrnuo kamion

U Saračima se prevrnuo kamion

1188
0
PODIJELI

Usljed kišnih padavina aktivirano je nekoliko novih klizišta, a obustavljen je saobraćaj i na nekoliko regionalnih puteva na području Tuzlanskog kantona. Zbog kiše koja od sinoć pada u većem dijelu BiH kolovozi su mokri i klizavi, a na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, u kalesijskom naselju Sarači, prevrnuo se kamion, piše nkp.ba.

Vozač kamiona “Mercedes” stranih registarskih oznaka je, najvjerovatnije, izgubio kontrolu nad vozilom te zavšrio u privatnoj avliji pored magistralnog puta.

Šleper se usljed slijetanja prevrnuo, a pored štete koja je načinjena na šleperu, u potpunosti je uništena i privatna ograda, ali su na sreću izbjegnute ljudske žrtve.

Krivina u Saračima je jedna od najkritičnijih na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, a ovo nije prvi put da se na ovoj lokaciji prevću kamioni.

Proteklih godina na ovoj lokaciji se dogodilo desedina saobraćanih nezgoda, u kojima su učestovala putnička i teretna motorna vozila.
Do sada nije bilo ljudskih žrtava, ali je pitanje vremena kada će se prilikom jedne ovakve nesreće pored puta nalaziti i pješaci, koji svakodnevno prolaze ovim putem.

“Proteklih godina sam svjedočio desetinama nesreća. Nesreće se dešavaju obično tokom zime, ali i tokom ljeta  kada pada kiša. Na putu su često djeca, i nadam se da će neko, konačno, pokrenuti pitanje rješavanje ovog problema” – kazao je za NKP.ba Fuad Grbić, koji je po ko zna koji put nakon nesreće bio prvi na mjestu događaja.

( Radio Glas Drine/NKP.ba)