U Sapni sutra promocija knjige „Život prije i poslije Srebrenice“

Preporučujemo

“Život prije i poslije Srebrenice”, naziv je autobiografskog djela, autorice Esnefe Smajlović – Muhić, čija će promocija biti upriličena sutra, u petak, 28.12.2018. godine, u 13:30 sati, u sali za sjednice Općinskog vijeća Sapna.

Za promotore knjige najavljeni su ratni komandanti Naser Orić i Šemsudin Muminović te profesor književnosti Munir Kahrimanović.

Knjiga na svoj autentičan način govori o brizi i ljubavi kćerke prema svojim roditeljima, sestrama i braći, o jednoj hrabroj i dostojanstvenoj ženi, koja nastavlja borbu kroz život, s ciljem da širi istinu o tragediji koja je pogodila Srebrenicu. Pet mjeseci nakon nastanka, knjiga je prevedena na engleski jezik, a u toku je realizacija prevoda na turski, perzijski i arapski jezik.

Esnefa Smajlović – Muhić je rođena 26.02.1973.g. u Srebrenici. Do 1993. godine je živjela u Srebrenici, a nakon toga sa mužem biva prebačena u Tuzlu, gdje ostaje da živi i radi. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, odsjek: Računovodstvo i revizija a u slobodno vrijeme Esnefa se bavi pisanjem i učenjem arapskog jezika.

Prilika je ovo da se ljubitelji pisane riječi upoznaju sa još jednim djelom koje je od velike književno-historijske važnosti, pa stoga organizatori pozivaju građane općine Sapna da u što većem broju prisustvuju ovoj promociji.

Najnovije

spot_img