U Sapni danas sjednica Općinskog vijeća

Preporučujemo

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović, za danas je zakazao je 10. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Sapna.

Na dnevnom redu će se naći 16 tačaka među kojima su razmatranje Prijedloga Odluka o zastarjelim obavezama, zastarjelim potraživanjima i isknjižavanju osnovnih sredstava, te Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene kvadratnog metra korisne stambene površine, Prijedlog Odluke o odloženom plaćanju priključka na Općinski vodovod i Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Mjesnog ureda Rastošnica.

Općinsko vijeće će razmatrati i Prijedlog Pravilnika o utvrđivanju postupka i kriterija za dodjelu sredstava iz oblasti sporta i društvenih djelatnosti, te Prijedlog Plana rada Općinske izborne komisije Sapna.

Vijećnici će razmatrati i Izvještaj o rješavanju predmeta upravnog postupka u općini Sapna za 2017. godinu, Informaciju o planu proljetne sjetve i Informaciju o mjerama zaštite od minsko-eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Tokom sjednice biće održana i Javna rasprava na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona predškolskom odgoju i obrazovanju Tuzlanskog kantona te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima Tuzlanskog kantona

Najnovije

spot_img