U Priboju održana smotra folkora “Folklorom do pomirenja” (FOTO)

Preporučujemo

Koalicija “Društvo bez predrasuda Teočak” u saradnji sa SPKD “Prosvjeta” Lopare u četvrtak 27.7.2023. godine organizovala je smotru malih majevičkih folkloraša „Folklorom do pomirenja“ u Domu kulture Priboj.

Kroz centar Priboja prodefilovali su mladi folkloraši iz SPKD “Prosvjeta” Lopare, BZK “Preporod” Teočak, KUD “8.oktobar” Ratkovići-Čelić i KUD “Rudar” Ugljevik.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Lopare koji je još jednom istakao važnost organizovanja zajedničkih događaja na Majevici.

Smotra je okupila predstavnike kulturno-umjetničkih društva iz Ugljevika, Čelića, Teočaka i Lopara. Učesnici smotre su razmijenili dosadašnja iskustva i pozitivne prakse u okviru saradnje folklornih društava koje doprinose izgradnji povjerenja i kohezije unutar zajednica te razgovarali o novim oblicima saradnje.

Folklorom do pomirenja jedna je od pet lokalnih inicijativa podržanih u okviru projekta „Povežimo našu Majevicu“ usmjerene ka jačanju povjerenja i kohezije u zajednicama na Majevici.

“Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations in BiH, OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu”, saopćeno je iz Koalicije “Društvo bez predrasuda” Teočak.

Najnovije