U povratničkom naselju Kamenica kod Zvornika završena izgradnja dva puta

Preporučujemo

Zvorničko naselje Ravne u Kamenici dobilo je dva novoasfaltirana putna pravca. Izgradnju i asfaltiranje puteva sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Zvornik i povratnici.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović,  posjetili su povratnike u Kamenici.

Tom prilikom je ozvaničen završetak radova i puštena su u promet dva novoizgrađena putna pravca.

“Povratničko mjesto Kamenica je jedno od najvećih povratničkih mjesta u Zvorniku. Povratnici ovog lijepog mjesta su vrijedni i radini ljudi. Iskazali su potrebu za asfaltiranjem puteva, kako bi imali lakšu i bržu komunikaciju. Grad Zvornik je također podržao ove infrastrukturne projekte, tako smo udružujući sredstva došli do zajedničkog cilja. Uvijek smo dodatno obradovani kada na terenu imamo sinhronizaciju lokalne zajednice sa povratničkom i takve projekte rado podržavamo jer povratak čine stvarnim i efikasnijim”, kazao je ministar Ramić.

Novoizgrađeni putevi su od velikog značaja za povratnike u Kamenici. Rahman Nukić je povratnik koji živi s porodicom u naselju Ravne.

“Riješili smo dugogodišnji gorući problem u našem selu. Lakša i brža našem je komunikacija, održavanje puta zimi, a posebno nam je olakšao odlazak djece do škole. Zahvalni smo gradskoj upravi Grada Zvornika, Federalnom ministarstvu i komšijama jer smo završili dva ključna putna pravca za naše selo”, kazao je Nukić.

Najnovije

spot_img