U planinarskom domu na Prenju promovisana knjiga “Vjetrova dom” autorice Amele Delić-Ašćić

Preporučujemo

U okviru manifestacije “Dani grada Konjica” u planinarskom domu Rapti na Prenju promovisana knjiga “Vjetrova dom” autorice Amele Delić-Aščić.

Planinarsko društvo Borašnica je uz pokroviteljstvo Grada Konjica u subotu 3 juna 2023. godine u okviru manifestacije kojom se obilježava 641 godinu od prvog pisanog pomena Konjica u dokumentima, “Dana grada Konjica”, u planinarskom domu Rapti na Prenju, organizovalo promociju knjige “Vjetrova dom” autorice Amele Delić-Aščić iz Tuzle.

Autorica je inspirisana ljepotama Prenja, svoj doživljaj pretočila u pjesme, koje je objavila u svojoj prvoj knjizi nazvanoj “Vjetrova dom”.

U prisustvu velikog broja planinara, istinskih zaljubljenika u Prenj i planinarenje uopće, Amela Delić-Aščić, docentica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, na Odsjeku za žurnalistiku, predstavila je zbirku pjesama, koje su izraz njenih impresija doživljenih tokom dugogodišnjeg bavljenja planinarstvom.

Promotor knjige, koja je privukla pažnju konjičkih i drugih planinara bio je Mehmed Pargan, urednik i izdavač knjige. Organizatori, ali i sama autorica izrazili su zadovoljstvo što su upravo u domu “Senad Muhibić-Dundo” u Raptima na Prenju, uspjeli organizovati ovakav događaj u kojem su uživali upravo oni koji poštuju i čuvaju svaki dio planine, koja privlači planinare iz cijelog svijeta.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije