U operaciji zaraženog pacijenta u Novom Pazaru učestvovao i prof. dr. Zijah Rifatbegović iz Tuzle

Preporučujemo

U Novom Pazaru rade i operacije pacijentima koji su zaraženi koronavirusom, a veliki doprinos tome je dao i doktor iz Tuzle koji je sa timom ljekara iz Sarajeva i grada soli prije desetak dana stigao u ovaj grad.

Riječ je o prof. dr. Zijahu Rifatbegoviću, načelniku Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, koji je u Novi Pazar otišao jer ima iskustvo u operacijama covid-pozitivnih pacijenata.

Ovu lijepu vijest objavio je na svom Facebook profilu dr. Enes Zogić, hirurg:

“U operacionoj sali crvene zone Regionalnog Covid-centra OB Novi Pazar, operisan je u toku prethodnog dana covid-pozitivan pacijent. Članovi operativnog tima: veliki čovjek, moj prijatelj i prijatelj svih nas, prof. dr Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, dr. Enes Zogic, hirurg, dr. Lajla Sebečevac, anesteziolog, Goca Milić, anestetičar, Zilha Kalić, instrumentarka i Faketa Žirčanin, pomoćna instrumentarka. Hirurško odjeljenje OB Novi Pazar u sada teškim uvjetima i skučenom prostoru, svakodnevno zbrinjava sva akutna hirurška stanja građana Novog Pazara i cijelog regiona sa samo jednom željom – da naši pacijenti budu dobro”, napisao je dr. Zogić.

(RTV GD/Faktor)

Najnovije

spot_img