U Nezuku promovisano 15 novih učača Kur'ana

Preporučujemo

Shodno instrukcijama o obilježavanju mubarek noći, u džematima našeg Medžlisa su upriličena prigodna predavanja nakon teravih namaza bez uobičajenih programa. Pored predavanja u džematu Nezuk je promovisano i 15 novih učača Kur'ana.

Ovo je druga generacija odraslih svršenika sufare u džematu Nezuk, a u prethodnoj grupi ih je takodjer bilo 15, tako da se tradicija u ovom džematu nastavlja i hvala Allahu konstantno povećava broj učača Kur'ana. Ovo je velika radost za ovaj džemat, za naš Medžlis kao i cijelu Islamsku zajednicu pa i Ummet u cjelini, jer imajući iskustva prve grupe, gdje su za oko 3 godine neki od tadašnjih svršenika proučili do sada više od 10 hatmi, govori da osobe koje se odluče da zajedno sa svojim imamom Mirzet ef. Sinanovićem nauče kur'ansko pismo, ustrajavaju na učenju Časnog Kur'ana, što vjerujemo da će biti slučaj i sa ovom grupom naših sestara koje su uprkos brojim obavezama i iskušenjima uspjele doći do cilja.

Nakon teravih namaza prisutnima se obratio Glavni imam Haris ef. Mustajbašić koji se osvrnuo na aktivnosti u ovom džematu po pitanju rada sa mladima i sa odraslima, te kazivao o blagodatima mubarek ramazana sa posebnim akcentom na noć Kadr.

Dvije djevojke, inače bivše polaznice mekteba ovog džemata su proučile po jednu ilahiju dok je na kraju proučena hatmenska dova šehidima ovog džemata i šehidima Domovine Bosne i Hercegovine kao i svim džematlijama koji su preselili sa dinom i imanom. Ovu hatmu su proučili polaznici prethidne grupe svršenika kursa arapskog pisma za odrasle.

Najnovije

spot_img